Wie zijn wij

M. van der Hulst Psycholoog is de praktijk van Marije van der Hulst (1979). Zij is geboren en getogen in Amsterdam Oost, en studeerde Neuropsychologie en Ontwikkelingspsychologie aan de VU. Hierna volgde zij de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog (BIG) bij GGZ InGeest. In 2015 rondde zij de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut af en volgde cursussen voor het toepassen van EMDR.
Zij is getrouwd en woont in de Dapperbuurt.

“Nu, bij het beginnen van mijn eigen praktijk, heb ik ruim tien jaar ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Ik heb gewerkt met uiteenlopende cliënten, van kinderen met leerproblemen tot 80-plussers met problematiek door complex trauma. Bij velen van hen lukte het de klachten te verminderen of de doelen voor de toekomst concreter en haalbaarder te maken.
In gesprekken creëer ik veiligheid door een open en accepterende houding, met zo nu en dan humor en persoonlijke voorbeelden. Ik neem de tijd om het probleem zoals de cliënt dat ervaart, goed te begrijpen. Het leukst vind ik de “van nul tot nu” benadering: samen met de cliënt ontdekken hoe ervaringen uit het verleden doorwerken in het dagelijks leven van nu. Als cognitief gedragstherapeut ondersteun ik de cliënt bij het bepalen van diens doelen en gaan we aan de slag met het gedrag, de gedachten en de gevoelens.”

Registraties en lidmaatschappen:

BIG-nummer: 29914239325
NIP: Psycholoog NIP
VGCT: Cognitief Gedragstherapeut & Supervisor VGCt®

 

Dr. Lisa van Mierlo (1986) is geboren in Gouda en groeide op in Hoofddorp. Zij studeerde Neuropsychologie aan de Universiteit Leiden, waarna ze een promotieplaats kreeg aangeboden bij VU Medisch Centrum. In 2015 promoveerde zij in de persoonsgerichte psychosociale ondersteuning van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Daarnaast werkte zij als neuropsycholoog in de GGZ en in een algemeen ziekenhuis. Zij werkte als wetenschapper in Canada en na terugkeer in Nederland ging zij aan de slag als studiecoach. Naast het begeleiden van studenten die vanwege persoonlijke problemen vastlopen, rondde zij een opleiding tot counsellor af. 
In de praktijk van Marije van der Hulst ondersteunt ze bij complexe behandelingen. Als counsellor biedt zij binnen haar eigen praktijk bovendien hulp aan mensen vastlopen op het vlak van werk, relaties of persoonlijke problematiek. Voor sommige cliënten is counselling beter geschikt dan hulp binnen de BasisGGZ. Dit geldt bijvoorbeeld als er geen diagnose gesteld kan worden of als je geen huisartsverwijzing hebt.

Waar vind je ons?

Borneostraat 38
1094 CL Amsterdam
T: 06 - 8104 8192

Huidige wachttijd

Vanwege privé-omstandigheden
geldt er momenteel een cliëntenstop.
We weten nog niet wanneer we weer
ruimte zullen hebben voor nieuwe cliënten

zie verder werkwijze